Restaurangen Arbat-Cirkeln har alltid varit ett centrum för kultur, konst, mode och trend. På 60- och 70-talet var Cirkeln en mötesplats för Sveriges musikelit inom jazzen, idag- en träffpunkt för rysk kultur, tradition och upplevelse av lyx.

Arbat betyder handelsplats på ryska. För många år sedan var arbat-platsen dit mongolerna kom med sina varor I de stora städerna: där exotiken mötte den ryska vardagen.

Den ryska matkulturen i vår meny har influerats av både ryska och svenska traditionerna. Utgångspunkterna för vår  meny  är principerna för nationella mattraditioner, regionala maträtter, användningen av säsongens råvaror och skapandet av smaksensationer.
Vi erbjuder möjligheten att smaka på ryska delikatesser och lokala maträtter eller speciella veckors middagar av förstklassiga ingredienser.

Rysk mat är inte bara svart rysk kaviar och ryska vodka. Pannkakorna (blini), fiskrätterna av stör, biff stroganoff, piroger, borsjtj har skapat sitt rykte i världen.

I Ryssland äter man aldrig ensam. Det händer väldigt ofta att man bjuder på mat sina vänner, arbetskamrater eller grannar. Man kan inte skriva om rysk mat och utelämna sopporna. I ryska hem börjas målet med en rysk soppa-borsjtj, schi, solyanka, rassolnik, akroshka osv. De här sopporna kan vara hur goda som helst. En typisk rysk middag inleds med smårätter zakuski: grönsaker, smörgåsar, rysk sill, sallader och rysk kaviar. Sedan följer en huvudrätt med fisk, kött eller kyckling. I ryska hem äter man soppa en gång om dagen. Rysk soppa är snarare så tjock att skeden står upp om man sätter den i soppan. Till maten dricker man bröddryck-kvass- en syrlig dryck gjord på jäst, bröd, socker och vatten eller kompott gjort av kokta bär och frukt. Efter rätten består typiskt av glass eller pannkakor i choklad eller liknande. 

Varje kväll erbjuder vi underhållning, allt från jazz till modevisningar.

 Varmt välkomna till oss.