Restaurangen
Arbat-Cirkeln har alltid varit ett centrum för kultur, konst,
mode och trend. På 60- och 70-talet var Cirkeln en mötesplats för
Sveriges musikelit inom jazzen, idag- en träffpunkt för rysk
kultur, tradition och upplevelse av lyx.
Arbat betyder handelsplats på ryska. För många år sedan var
arbat-platsen dit mongolerna kom med sina varor I de stora städerna:
där exotiken mötte den ryska vardagen.
Den ryska matkulturen i vår meny har influerats av både ryska och
svenska traditionerna. Utgångspunkterna för vår meny
är principerna för nationella mattraditioner, regionala maträtter,
användningen av säsongens råvaror och skapandet av
smaksensationer.
Vi erbjuder möjligheten att smaka på ryska delikatesser och lokala
maträtter eller speciella veckors middagar av förstklassiga
ingredienser.
Rysk mat är inte bara svart rysk kaviar och
ryska vodka. Pannkakorna (blini), fiskrätterna av stör, biff
stroganoff, piroger, borsjtj har skapat sitt rykte i världen.
I Ryssland äter man aldrig ensam. Det händer
väldigt ofta att man bjuder på mat sina vänner, arbetskamrater
eller grannar. Man kan inte skriva om rysk mat och utelämna
sopporna. I ryska hem börjas målet med en rysk soppa-borsjtj, schi,
solyanka, rassolnik, akroshka osv. De här sopporna kan vara hur
goda som helst. En typisk rysk middag inleds med smårätter zakuski:
grönsaker, smörgåsar, rysk sill, sallader och rysk kaviar. Sedan
följer en huvudrätt med fisk, kött eller kyckling. I ryska hem äter
man soppa en gång om dagen. Rysk soppa är snarare så tjock att
skeden står upp om man sätter den i soppan. Till maten dricker man
bröddryck-kvass- en syrlig dryck gjord
på jäst, bröd, socker och vatten eller kompott gjort av
kokta bär och frukt. Efter rätten består typiskt av glass eller
pannkakor i choklad eller liknande.
Varje kväll erbjuder
vi underhållning, allt från jazz till modevisningar.
Varmt välkomna till oss.
|